Hoe maak je je eigen pruik

Hoe maak je je eigen pruik

Voor de goede orde, ik heb geen lange haar, maar op sommige dagen wil ik wel wat en daarom hou ik van pruiken. Er is niets gelukkiger dan over mezelf te fantaseren met een borstelige pruik, wat veel verwarring (en soms ontzetting) veroorzaakt bij mijn partner, vrienden en collega’s – maar één ding dat me tegenhield: de kosten.

Een goede pruik kost een fortuin om te krijgen, want als je hem wilt hebben, moet het goed zijn. YouTube legt specifieke stappen op dit gebied uit, maar voor een nieuweling als ik maak ik me nog steeds zorgen over het idee om het zelf te doen. De koningin van YouTube over het in elkaar zetten van haardelen, Peakmill, verzekert dat je niet veel gereedschap nodig hebt.

Ze maakte een driedelig been, mannequinhoofd of hoofdblok (lijkt op een echt hoofd), haar, pruikkap, naainaald, draad (gebruik katoen of nylon), meetlint en een schaar. Dit zijn de basisprincipes van het maken van pruiken.(Accessoires beschikbaar op het Website)”Er is echt geen geheim, zolang je maar de magische aanraking hebt”, zegt Peakmill. “Serieus, dingen die je weet te beveiligen en pruiken te regelen, je bent goed genoeg om te beginnen.”

Ik besloot om een kijkje te nemen en contact op te nemen met online professionals om erachter te komen hoe pruiken werken. Misschien besluit ik er in de zomer een te doen. Er zijn 6 korte regels die iedereen kan gebruiken om de vorm en lengte van de pruik te creëren waar ze altijd van hebben gedroomd.

 

Regel #1: Kies het juiste haar

Je hele keuze is discutabel, maar het type haar dat je kiest, kan je pruik opbouwen of breken. “Ik kies altijd het haar van de hoogste kwaliteit van elk merk, of het nu Europees, Indiaas of Chinees is, maar er is een verschil tussen elk haartype”, zegt haarstylist en oprichter van Muze Hair, Kiyah Wright, een klant van Angela. Simmons, Chaka Khan, Ciara, Gabby Douglas, Kerry Washington en Zendaya Coleman..” Europees haar is geweldig voor blanke dames of steilharige individuen. Dit haartype is gemakkelijk te kleuren met een beetje koperkleur bij 7 graden oplichten,” legt ze uit, “Chinees haar is het beste haartype op de markt. Het is veel zwaarder in gewicht en kleur. Indiaas haar is lichter van gewicht, maar wanneer het in een lichte kleur wordt geverfd, absorbeert het warme kleuren omdat de kleurstof erg donker is.

 

Regel nummer 2: Doe de fundering zorgvuldig

“Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kant omdat het flexibeler is en gemakkelijker om mee te werken wanneer het op je hoofdhuid wordt aangebracht”, zegt Peakmill en voegt eraan toe: “Zijde voelt echter aan, maar kan moeilijker aan te brengen zijn.”

Je moet ervoor zorgen dat de basis van de pruik niet te volumineus is, hierdoor ziet het haar er duidelijk onwerkelijk uit. Je wilt er zeker van zijn dat de pruik gemakkelijk op je hoofdhuid past, zodat het lijkt op je echte haar.” De beste zijn Cornrows (onder pruiken). Je houdt je prijs plat onder de pruik, ‘vertelde Peakmill me. “Als je geen cornrows kunt krijgen, probeer dan je haar zacht vast te houden en een lage paardenstaart te maken.” Onthoud dat het doel is om je haar plat te maken en de pruik er voorzichtig over vast te zetten

 

Regel #3: Zoek wat voor jou werkt

Als de pruik groter is dan je hoofd, zal hij gemakkelijk bewegen en niet op je hoofd worden gefixeerd – en als hij kleiner is dan je hoofd, zal het veel hoofdpijn veroorzaken. Vermijd al dit drama en meet de grootte van je hoofd met een meetlint.” Doe eerst je haar terug zodat je precies kunt meten”, legt Araya NYC en de met een Emmy bekroonde haarstylist Hadiiya Barbel uit, die gespecialiseerd is in pruiken en beroemde klanten heeft zoals Lion Babe, Tika Sumpter, Taraji P., Wendy Williams en Kim Zolciak. , en meer.

“Begin vooraan bij je natuurlijke haarlijn, volg dan langs je haarlijn en boven je oor. Ga vervolgens verder rond de rug met de nek gebogen en over het andere oor, ga dan verder naar het startpunt aan de voorkant van het hoofd. Meet vanaf de voorkant van je natuurlijke haarlijn tot aan de achterkant van de nek. Begin dan voor één oor, met het meetlint voor, en reik voor het andere oor (om de maat van het pruikkapje te bepalen).

 

Regel #4: Vind het haar dat bij je past (of niet)!

Het haar dat je kiest is 100% van toepassing op jou.” Dit is een ongrijpbare vraag (om te beantwoorden) omdat sommige mensen gemak en comfort willen en anderen haar willen dat bij hun natuurlijke haar past.” Duly zegt: “Als je iets gemakkelijker wilt maken, ga dan voor medium golvend of natuurlijk golvend haar. Wil je een dikkere look, kies dan voor extra golvend. Het hangt ervan af hoeveel moeite je bereid bent te doen.”

 

Regel #5: Onthoud dat er slechte dingen kunnen gebeuren

Hoewel professionals veel verschillende technieken hebben, zijn ze het er allemaal over eens dat neerslag onvermijdelijk is.

Basislijn? Veel pruiken dragen leidt tot veel uitval. En een paar keer pruiken dragen leidt tot een gebrek aan neerslag.

“Je kunt echt niet voorkomen dat pruiken uitvallen, want dat haar zit niet vast aan je hoofdhuid, het zit vast aan een tissue”, legt Peakmill uit. De enige manier om het uitvallen van pruiken te verminderen, is door het weefsel strak aan te spannen. Haar andere advies? “Probeer het haar niet te hard te kammen als het in de war is of als het nat is.”

 

Regel nr. 6: ‘s Avonds moet u de pruik afdoen

Hoewel het verleidelijk is om de pruik in het bijzijn van je geliefde/vriend te laten liggen, moet je, als je je pruik lang wilt houden, hem ‘s avonds voor het slapengaan afdoen. “Het is altijd de beste manier om dit haar lang te houden”, legt Barbel uit. “Je kunt genieten van verschillende protheses, die gemakkelijk in vorm veranderen.”

Anders kun je van plan zijn een prachtige avondjurk te dragen en dat haar op een hoofdband te doen terwijl je het niet draagt. “Je kunt een mooie sjaal naast je leggen als je een vriendje hebt!”

 

Haal de beste producten uit onze winkel

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *